Novi Sad
22.03.2016.
12:03 > 11:22
Protiv maloletnika koji su zlostavljali učenika novosadske Osnovne škole "Branko Radičević" očekuje se podnošenje krivičnih prijava, kaže za 021 zamenica javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu Mirjana Vujičić.
  • nepoznat

    06.07.2016 13:44
    kaze sam tuzilac
    Kaze tuzilac: "Kako dodaje, dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva obavešten je o događaju u školi, a kvalifikovao ih je kao krivična dela Zlostavljanje i mučenje..."

    Znaci i tuzilac tj. sud kaze KRIVICNO DELO a opet za to krivicno delo niko nece odgovarati?? A nece odgovarati jer nema kazne, posto premestanje iz skole i ukor nisu kazne za KRIVICNA dela nego zatvor ili ogromna novcana kazna...

    Kakav zbunjeni zatucani narod da ne vidi nesto iz aviona uocljivo...srednji vek je za vas visoka i nedostizna civilizacija posto se vidi ponasanje daleko primitivnije od 15og veka...
  • sanja

    23.03.2016 10:04
    Kakve veze ima politika sa huliganstvom?!Pa neki od nas su rasli u 90-tim vreme kad ljudski život nije značio ništa pa nismo išli okolo i maltretirali decu.O čemu vi pričate?Sve se do nosi iz kuće jer su roditelji,nastavnici i svi ostali izgubili autoritet...Druga stvar je verovatno da su ti nasilnici model ponašanja doneli od kuće ne branim ih ali vrlo moguće da su i sami zlostavljani i kad se tolika agresivnog ucauri u malom mozgu velika je verovatnoca da to dete zlostavljanje posmatra kao normalnu stvar.Ne krivite druge i državu za svoje neznanje i loše postupke u vaspitanju.
  • Televizija utiče

    23.03.2016 07:13
    Nasilnici su između ostalog, videli modele nasilništva i popularnost agresije i na javnim kanalima, nabrojao bih RTS1, B92 i Prvu, kao sigurne kanale na kojima filmski urednici pažljivo biraju filmski i serijski program kako bi propagirali agresiju i zlo. Taj deo je siguran i poznato je stručnjacima zašto neko dodatno plaća filmske urednike da u zemlji u krizi emituju takve sadržaje. Naravno, to nijedan pametan čovek ne bi radio, ako nije ekstra finansijki motivisan za to, plus sa manjkom etike i morala. Naravno i rijaliti programi dodaju u popularnosti nasilja.
  • Dobro bi bilo

    22.03.2016 23:22
    Dobro bi bilo
    Ja sam taj poziv, hvala Bogu, napustio jer od njega nisam mogao da prezivim. Nisam upoznao nijednog nastavnika osnovne skole koji vozi skupocen automobil, poseduje nekretnine ili ima ne znam kakvu imovinu stecenu korupcijom. Mislim da svi treba da se osvrnemo oko sebe i gledamo malo sire. Ja bih voleo da prosvetni radnici mogu da rese pitanje ovako teskog nasilja, ili da doprinesu znacajnije da se ono iskoreni. Mislim, ipak, da oni vrlo malo mogu da uticu.
  • Novosađanka

    22.03.2016 21:30
    za dobro bi bilo
    Prosvetni radnici snose odgovornost kao i celo društvo što se njihov poziv spustio na niske grane. U teškim godinama besmislenih plata pali su na ispitu više od drugih zanemarujući svoj poziv. Predavanja su im katastrofakna. čute po pitanju loših programa. uvezani su u korupciju poklanjanja ocena i međusobnog nameštanja privatnih šasova na koje su prisiljena deca koja ne pripadaju povlašćenom sloju i njihovim kolegama pod uslovom da imaju novca. Ako kao roditelj nisi u mogićnosti da radiš sa detetom onda ono ima male šanse da se domogne odličnog uspeha. Ova pojava je najviše prisutna u osnovnoj školi. Sve ovo i vodi ka zataškavanju nasilja u školama koje sve više uzima maha, većina tih nasilnika ima dobru zaleđinu zato ako javno mnjnje ne bude uporno i ovaj slučaj će pokriti zaborav, a moćni roditelji će im omogućiti da uspešno završe školu sa sumnjivim znanjem.
  • Liman3

    22.03.2016 21:13
    Za ovo treba najmanje ...
    ...da dobiju Popravni dom do punoletstva pa nek razmisljaju u tom vremenu sta je dobro a sta lose ako uopste mogu da spoznaju razliku! Sto se tice direktora, pa nije ni cudo sto se tako ponasda i on nasilnicki kad je po politickoj liniji tu postavljen kao i ostatak direktora u ovoj drzavi zvanoj Banana! Treba to da se dozvoli da se lepo napisu puna imena i prezimena nasilnika i njihovih roditelja, nasilnicima da se dodeli specijalna ustanovq-Popravni dom do punoletstva a roditeljima lepo oduzeti gradjanska prava, lepu kaznu da plate i ako su i oni na nekim funkcijama oduzeti im tj zabraniti im rad na bilo kakvoj funkciji dozivotno i naravno ako imaju jos dece da se ta deca daju u hraniteljske porodice pa neka onda kukaju ako hoce i u Strazbur i u Hag koliko im je volja!
  • direktor

    22.03.2016 18:25
    se plaši za svoj sledeći mandat http://youtu.be/rrpby3h9n-Y
  • Dobro bi bilo

    22.03.2016 18:21
    Dobro bi bilo
    za TG Ne predajem nista. U skoli sam radio tri godine i stekao utisak i misljenje o svemu sto se desava. Vise ne radim jer mi ne pada na pamet da se za 350 evra mesecno bavim ovakvim stvarima. Moje misljenje je da je prosvetni radnik ponizen, ne znaci nista u drustvu, a sada ispada jos da prikriva, zaraskava (cime postaje saucesnik) ovakvih postupaka pred kojima niko ne moze biti ravnodusan. Pravo pitanje je zasto bi prosvetni radnik to radio?

    http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:433219-Nastavnicima-zvoni-i-zbog-batina
  • TG

    22.03.2016 17:43
    @Dobro Bi Bilo

    Sta predajete u OS Branko Radicevic?
  • Čemu sve ovo?

    22.03.2016 16:55
    Ako za ovakve stvari niko nije kriv i nema kazne onda ovde ne postoji nikakva država. Svedoci smo da država svakodnevno štiti kriminalce i nasilnike u tom slučaju gradjani se moraju štititi sami.
  • sasa

    22.03.2016 16:53
    Pili bi oni meni,samo da ima neko od roditelja da ih prisloni uzazid,nebi im palo vise napamet.uvijek je bilo baraba ali ovo treba dobro prebiti po bubrezima da upamte,a roditelje po dzepu.....
  • Dobro bi bilo

    22.03.2016 16:51
    Dobro bi bilo
    Gde su pocinioci ovog dela sada? http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=10&nav_category=12&nav_id=752170

    Da su propisno kaznjeni verujem da do ovoga sada ne bi doslo tako lako. Da li taj covek i dalje moze da obavlja svoj posao u skoli kao do sada i sprovodi procedure protiv nasilnika?
  • Dobro bi bilo

    22.03.2016 16:26
    Dobro bi bilo
    Samo bih zeleo da kazem da vise od deset godina postoji inicijativa prosvetnih radnika da dobiju status sluzbenog lica na svom radnom mestu, tj da se vredjanje u maltretiranje nastavnika tretira isto kao i drugog sluzbenog lics kada vec mra SVAKODNEVNO da ulazi u odeljenja gde se nalaze maloletni delikventi bez pendreka, pistolja i iskolovan da uci decu, a ne da isledjuje, saslusava i odgovara ako se desi nasilje, a on ne zna. Ta onicijativa nikada nije shvacena ozbiljno, a evo gde smo.
  • 282

    22.03.2016 16:23
    Doktori specijalisti su velika podrska za nestasluke sina nakaze, ne manje nego Zeljko MItrovic, ne manje nego onaj direktor banke sto mu je sin ubio dvojicu u Kisackoj, ne manje nego roditelji Despota sto je ubio troje na Bulevaru.
    Mali se godinama tako ponasa, a mama i tata godinama kidisu na svakog ko pokusa da se odbrani, na nastavnike, na zaposlene.
    Decko u ovom trenutku uziva kao niko, ne znam da li ste svesni da je ovo 15 minuta njegove slave?
  • Romeo

    22.03.2016 16:00
    nema smisla
    Od njih nikad nece biti ljudi, za vaspitanje je kasno. Deca koja ce se upisati u ovu skolu nece ici sa ovim psihopatama, jer ce oni sledece skolske godine vec biti u srednjoj, a ovakvih slucajeva ima u svim skolama, samo ne dospeju svi u novine.
  • ex chapman

    22.03.2016 15:02
    na sajtu OŠ Branko Radičević postoji stranica novosti i stranica obaveštenja. ni na jednoj se ne nalazi ni novost ni obaveštenje o ovom užasnom zločinu. zašto direktore? direktor može i mora da ovu vest stavi na sajt škole tako da svi koji npr. ne čitaju 021 a dete treba da im krene u ovu školu, znaju kakvom riziku se njihovo dete izlaže. da znaju da će im dete ići u školu sa maloletnim psihopatama.
    direktor ima puna ovlašćenja da ove zlikovce izbaci iz škole. ne mora da se čeka otegnuta krivična procedura. ali da je hteo on bi to odavno uradio - ne bi čekao da mu školu povlače po novinama. ali očito je da njegova pozicija ne zavisi od kvaliteta njegovog rada, već od podrške koju mu daju određeni "moćnici" - isti oni koji će učiniti sve što mogu da zaštitie počinioce ovog zločina.
    hajde da se lepo okupimo ispred škole i tražimo da nam se direktor obrati i objasni zašto psihopate ne izbaci iz škole.
  • Novosađanka

    22.03.2016 14:45
    za NS tata doktor specijalista, a mama takođe doktor specijalista, savesno vaspitanje od prijave neće biti ništa, tužno, a maltretirano dete doživotne posledice
  • ex chapman

    22.03.2016 14:21
    jedina uteha - ako je to uteha - je što će ti isti uskoro tući i svoje roditelje koji su to obilato zaslužili!
  • ex chapman

    22.03.2016 14:14
    za neobaveštene - prema našem vrlom zakonu mučenje se kažnjava kaznom DO JEDNE GODINE. znači maksimum godinu dana zatvora, a može i manje - mnogo manje. jer su maloletni, ranije nisu osuđivani itd. sve će se ovo završiti sa NIŠTA. možda će izreći sudsku opomenu, proslediti predmet socijalnim službama, koje će ga onda potpuno ignorisati.
    a za laku telesnu povredu javno tužilaštvo se ne deranžira, već se to goni po privatnoj tužbi.
    tek toliko da se zna - mogu da mučim koga hoću i koliko hoću a najviše što će me "rebnuti" je JEDNA GODINA! šteta što nisam sadistički manijak, u Srbiji bih mogao zaista lepo da živim...
    pokvareni javni tužilac, podmićen i politički instruiran, uvezan očito sa roditeljima bar jednog od ovih. mogao je ovo kvalifikovati i kao prinudu 135/2 Krivičnog zakonika - 6 meseci do 5 godina; ili nasilničko ponašanje 344/2 - isto 6 meseci do 5 godina.
    dakle pokazalo se da je korupcija jača od prirodnog ljudskog osećanja gađenja prema ovakvim monstrumima.
    ovim državni organi, nadležni u školi isl. direktno podstiču žrtvu ili njegove roditelje i sve nas koji smo još ostali koliko toliko normalni u ovoj zemljji nemorala - da izvrše krivično delo! mislim ko normalan može da ostane neosetljiv prema ovolikoj količini zla!?
  • G

    22.03.2016 13:58
    @Vita - da, uveren sam da bi deca kojoj ste uskratili obrazovanje izrasla u produktivne i korisne članove društva. Zašto ih odmah ne obesite o neku banderu, i to je valjda rešenje? Sa decom se radi da bi izrasla kako treba, a kad uticaj porodice to sprečava deca se moraju udaljiti iz takvog okruženja, međutim dom za to nije rešenje. Na žalost država nam je takva da se bavi samo posledicama umesto da predupredi uzroke.
  • Dobro bi bilo

    22.03.2016 13:33
    Dobro bi bilo
    Slazem se sa svim sto je receno i podrzavam. Ipak, cisto sumnjam da ce se ista od toga desiti. Ostace razredni staresina da se sa njima bakce i da ih izvodi na pravi put dok ne zavrse osnovnu ili ne prebiju i nju. U srednjoj ce nastaviti sa svojim postupcima i mozda prebiju i nekog profresora ili ulete sa macetom u ucionicu da se sa nekim obracunaju, a goloruka profesorica ce biti kriva sto nije to sprecila.
  • ExNS

    22.03.2016 13:29
    Ovaj slucaj je ogledalo stanja celog drustva.
  • vita

    22.03.2016 13:15
    Predlog
    A da se deca izbace iz skole i da im se zabrani upis u srednju? Popravni dom par godina i tamo neka izuce zanat.
  • Zoran

    22.03.2016 13:11
    Krivicne prijave za roditelje , novcana kazna i iskljucenje iz skole sve sa snimateljem .
    Mora se konacno uvesti nulta tolerancija za sve vrste nasilja , kako u skolama tako i na stadionima , u dvoranama , na ulici , u saobracaju , porodici . Nasilje nije samo fizicko , nasilje je i svako remecenje reda i mira , opijanje po trgovima , keju , parkovima , dvoristu skola i obdanista ... unistavanje svega sto je javno , ispisivanje svakojakih parola i gluposti , lepljenju svakojakih obavestenja gde se kome prohte ....
  • Inspektor Višekruna

    22.03.2016 13:07
    DŽaba prijave, dobiće najverovatnije pojačani nadzor, Ako dobiju uslovno biću iznenađen, a za ovako nešto bi trebalo da odu u popravni dom, do punoletstva.
  • NS

    22.03.2016 12:55
    Ko je tata čika doktor?
  • Komsas

    22.03.2016 12:34
    Da se nikom ne desi da tako nešto uradi mom detetu. Tu ne bi bilo suda ni policije.
  • A

    22.03.2016 12:31
    Direktor?
  • Novosadista

    22.03.2016 12:29
    Ništa se neće desiti. Ne zaboravite da su ta čeljad maloletna, a roditelji verovatno u nekoj stranci. Sve će se zataškati, kao i uvek. Ovo je Srbija. Uživajte! Dobili ste šta ste tražili.
  • Jelena

    22.03.2016 12:21
    Da sam ja roditelj nekog od tih nasilnika predložila bih direktoru škole da meni i mom sinu nasilniku odobri da na jednom velikom odmoru, kad su sva deca u dvorištu, uđemo i na sred dvorišta izvedemo jedan performans gde bi ja čučnula a on mi pišao na glavu.
  • Anno Domini

    22.03.2016 12:18
    A imena?
    Poshto su ovi maloletnici, nek sad lepo objave imena i prezimena njihovih roditelja! A ove gulanfere bih poslao na par hiljada chasova "dobrovoljnog rada" tamo gde je to potrebno u gradu!
  • MILICA

    22.03.2016 12:15
    Zakon
    U ovoj drzavi treba doneti strozije zakone kako se ovako nesto nebi ponovilo nikada i nigde vise! Ova deca i njima slicna treba da idu u posebne skole a ne u skolu sa normalnom decom!
  • Tiki

    22.03.2016 12:00
    Kakva krivicna, pravdu u svoje ruke pa po toj deci njihovim roditeljima
  • Roditelj

    22.03.2016 11:53
    Kazna
    Mislim da bi pre svih, trebalo kazniti roditelje ove dece. Nisam siguran da li postoje pravne osnove za tako nešto. Ali i ako ne postoje, trebalo ih uneti u naš pravni sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna